Нардепам хочуть дати можливість голосувати дистанційно

Поділитися:

Спікер Верховної Ради України, який повернувся з Польщі, в черговий раз наголосив на важливості впровадження ідеї голосування у віддаленому форматі. За його словами, цей законопроект перебуває на стадії розробки і вже на початку наступного року з’явиться в парламенті.

Стефанчук також додав, що йому прикро за ігнорування народними депутатами України його ідеї, яку він пропонував ще два роки тому. Повернувшись із Польщі, чиновник зазначив, що вже по всій Європі працює змішана система голосування і в разі потреби політики можуть брати участь навіть у засіданнях, перебуваючи самоізольованими.

Глава парламенту України пояснив, навіщо потрібна ця система. Він вважає, що цей спосіб запобігатиме не лише поширенню коронавірусної хвороби, а й у разі агресії з боку Російської Федерації збереже «керованість у державі».

Нагадаємо, минулого тижня у Верховній Раді відбулися два пленарні засідання, в рамках яких було розглянуто низку законопроектів, деякі з яких депутати затвердили.

Однак щодо відстрочення запровадження касових апаратів для всіх ФОП розгляд питання на засіданні було провалено через відсутність політиків. Відповідно, ухвалено рішення запровадити РРО для всіх підприємців України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу