Найближчими днями в Кабміні буде чотири нові міністри

Поділитися:

На засіданні середу, 3 листопада, Верховна Рада має намір розглянути кілька кадрових питань. Про це заявив глава депутатської фракції «‎Слуга народу» Давид Арахамія.

Він уточнив, що віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Рєзніков висунутий на посаду міністра оборони. Відтак на заміну Рєзнікову пропонується призначити народного депутата Ірину Верещук.

Арахамія додав, що глава Державної митної служби Павло Рябікін переходить до Міністерства стратегічних галузей. Крім того, на посаду міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів замість Романа Абрамовського розглядається кандидатура його заступника Руслана Стрільця.

Також глава фракції «‎Слуга народу» уточнив, що перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки Олексій Любченко ще не написав заяви про звільнення, але «якщо такі розмови дійдуть до логічного кінця, то ми пропонуватимемо пані Свириденко (заступник голови Офісу президента Юлія Свириденко, — ред.) замість нього».

Спікер парламенту Руслан Стефанчук на брифінгу зазначив, що кадрові питання парламент може розглянути у середу чи четвер, 3-4 листопада.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков подав заяву про звільнення з посади.

Також у Кабінеті міністрів повідомили про те, що пішов з посади віце-прем’єр-міністр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу