Між Румунією та Україною запускають поромну переправу

Поділитися:

З 10 серпня 2020 року на кордоні України і Румунії почне функціонувати поромна переправа через Дунай (річка). Завдяки КПП Орлівка – Ісакча, шлях через кордон скоротиться на 200 кілометрів, а час обробки вантажу – на 12 годин.

В Одеській обласній раді уточнили, що паром буде працювати лише для вантажного транспорту. При цьому, буде вирішено питання про перевезення легковиків і людей.

Варто відзначити, що переправу на найвужчому ділянці Дунаю побудували в 2019 році, тоді ж був здійснений перший рейс. На переправі працює чотири порома, з пропускною спроможністю – 200 вантажівок. Такий проект обійшовся компаніям в 12 мільйонів євро.

Раніше повідомлялося, що компанія NAVROM BAC SRL (Румунія) закінчила процедуру облаштування міжнародного поромного переходу на румуно-українському кордоні між Ісаччей і Орловкой.

Ми також писали, що єдина поромна переправа, яка з’єднує Запорізьку та Дніпропетровську області водними шляхами, знову запрацювала в Україні. Відзначимо, що перехід побудований в Ковшской бухті, яка знаходиться в селищі Кам’янка-Дніпровський. Маршрут порома пролягав через Нікопольське і Каковскому водосховища.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу