Міненерго буде закривати шахти

Поділитися:

Міністерство енергетики розробляє пілотний проект щодо закриття шахт з німецької досвіду.

Про це повідомила тимчасова виконуюча обов’язки міністра Міненерго.

“У нас … на сьогодні є домовленості з німецькою стороною … про допомогу з проведення комплексної роботи в рамках пілотного проекту з досвідом Німеччини щодо закриття шахт, якого шахтного моногорода, яке ми визначимо разом з ними за певними критеріями”, – сказала чиновник.

За її словами, це питання обговорював прем’єр-міністр України з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а також були переговори керівництва Міненерго з послом Німеччини в Україні.

Глава міністерства розповіла, що в Україні майже 65 мономіст, в яких люди можуть влаштуватися на роботу тільки на шахті.

“І, як правило, це одна працююча людина годує всю сім’ю. І ми повинні розуміти, яким чином нам необхідно цих людей захистити, дати можливість трансформуватися цих регіонів, щоб там була робота”, – наголосила очільниця Міненерго.

Вона уточнила, що пілотний проект буде реалізований як для вирішення соціальних, екологічних питань, так і для забезпечення роботою людей, які проживають в такому моногороде.

Про плани Міненерго по реструктуризації галузі ми вже писали.

Також ми писали, що в Міністерстві енергетики України заявили про підготовку пілотного проекту щодо закриття шахт в одному з міст по німецькому досвіду. Всесвітній банк теж збирається допомогти закривати українські шахти.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу