Мін’юст має намір продавати акції в’язниць

Поділитися:

У Міністерстві юстиції України заявили, що будуть продавати акції в’язниць і продовжувати реалізацію системи платних камер в українських СІЗО. Про це повідомляє міністр профільного відомства.

За словами чиновника, на цей час ця реформа вже стала приносити хороший прибуток державному бюджету України.

В місяць тільки завдяки платним камерам міністерству вдається залучити не менше 300 тисяч гривень. Принаймні такий результат показав Київський слідчий ізолятор.

«Крутий стартап країни набирає обертів і скоро стане єдинорогом. Київський слідчий ізолятор подолав психологічно важливу позначку і вийшов на рівень доходу в 288 тисяч гривень на місяць. І це тільки початок», – повідомив міністр.

Важливо сказати, що «єдиноріг» на сленгу американських біржовиків – це компанія, яка отримує більше одного мільярда доларів при первинному розміщенні своїх акцій на будь-якій фондовій біржі.

Раніше в Міністерстві юстиції розповіли про продаж виправного закладу у Львові. В’язницю купила компанія з групи SoftServe, ціна лота – близько 370 мільйонів гривень.

Аукціон проводився на платформі ProZorro, на місці в’язниці, як кажуть покупці, буде збудований кампус – кілька об’єктів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу