Латвія і Білорусь взаємно вислали послів з країн

Поділитися:

Тимчасово повіреного в справах Республіки Білорусь в Латвії викликали в МЗС цієї країни, щоб проінформувати про висилку посла до моменту нормалізації відносин між двома країнами. Це зроблено у відповідь на висилку латвійських дипломатів з Мінська. Такі дані оприлюднили в МЗС Латвії.

Як відомо, латвійському послу в РБ дали 24 години на те, щоб залишити країну. А ось адміністративно-технічний склад посольства отримав дві доби на ті ж самі дії. У Мінську залишиться тільки одна людина — вона буде доглядати за самою будівлею, в якій розташовується посольство Латвії в Білорусі.

Офіційна причина висилки посла Латвії з Білорусі така: заміна прапорів. За попередньою інформацією, все сталося 24 травня поточного року біля готелю Radisson Blu Hotel Latvija в Ризі. Як відомо, зараз Латвія приймає Чемпіонат світу з хокею, а в цьому готелі проживають делегації країн, які беруть участь в ЧС. Червоно-зелений білоруський прапор в Ризі був замінений латвійським біло-червоно-білим. Це зробили міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич і глава Ризької думи Мартіньш Стакіс.

Раніше повідомлялося, що в Мінську затримали літак компанії Lufthansa.

Також ми писали й про те, що Зеленський просить уряд припинити авіасполучення з Білоруссю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу