Корупційний “Укроборонпром” хоче отримати “Мотор Січ”

Поділитися:

Державний концерн «Укроборонпром» висловив ініціативу стати суб’єктом управління активами підприємства “Мотор Січ” для збереження його потенціалу. Про це свідчать дані пресцентру концерну.

На цей час лист про це вже було направлено в Національне агентство з питань розшуку активів, отриманих від корупційних злочинів.

Як прокоментувало керівництво «Укроборонпрому», зараз важливо продовжити діяльність компанії “Мотор Січ” без зайвих звільнень серед персоналу і з виконанням всіх зобов’язань, які раніше брала на себе компанія.

Збереження української “Мотор Січі” я вважаю питанням національної безпеки”, – прокоментував генеральний директор “Укроборонпрому”.

Тим часом про саме підприємство ходять не самі приємні чутки, адже там, за даними правоохоронних органів, існує надмірна корупція. Буквально нещодавно співробітники Служби безпеки України провели обшуки підприємства.

На цей час самою скандальною справою вважають питання, пов’язане високопоставленими силовиками з оточення колишнього президента України Петра Порошенка.

Зокрема, мова йде про закупівлі російських запчастин для оборонних підприємств України, що йшло в розріз з прийнятими санкціями проти РФ.

Головними учасниками схеми назвали заступник секретаря РНБО Олега Гладковського (раніше Свинарчука) і його сина Ігоря.

Також в середині 2019 року спецслужби почали розслідування великих поставок бракованих бронежилетів для воюючих в Донбасі солдатів.

Як повідомляли раніше українські експерти, «Укроборонпром» – це не більше ніж так звана прокладка, де «збирають данину» з працюючих підприємств.

У підсумку в концерні ніхто ні за що не відповідає, ніхто не працює. Але поправити свій матеріальний стан там можна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу