Канада також вирішила відкликати деяких своїх дипломатів із України

Поділитися:

У Міністерстві закордонних справ Канади заявили, що мають намір поміняти штат у посольстві у Києві. Уточнюється, що нинішній склад представників країни в Україні (неосновних співробітників) буде відправлено додому.

«Канада прийняла рішення тимчасово відкликати неосновних канадських співробітників і тих, хто залишився на забезпеченні з посольства Канади в Україні», – повідомляє канадська влада.

На їхнє місце, як заявляють в уряді Канади, прибудуть люди із дещо іншою кваліфікацією. Зокрема йдеться про посилення команди посольства. На місця неосновних співробітників приїдуть «посадові особи, які мають досвід у таких галузях, як реформа сектору безпеки, управління конфліктами, демократичні реформи, консульські служби та дипломатія».

У заяві аргументували зміну штату тим, що новий склад допоможе підвищити дипломатичний потенціал, а також дозволить повноцінно оцінювати ситуацію і в разі потреби реагувати: «Разом вони підвищать наш дипломатичний потенціал і дозволять нам продовжувати оцінювати і реагувати на ситуацію, що розвивається, на підтримку України».

Нагадаємо, в Україні Кабінет Міністрів анонсував розширення угоди про вільну торгівлю з Канадою.

Також ми повідомляли, що Україна отримає від Канади кредит у 120 мільйонів канадських доларів, які будуть виділені на економічну стабільність.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу