Депутати врегулювали оберт медпрепаратів

Поділитися:

Українські парламентарії проголосували за законопроект, який регулює торгівлю і виробництво медичних препаратів в Україні. Йдеться про закон № 5547 «Про лікарські засоби».

Важливо сказати, що голосування з приводу цього відбулося у четвер, 9 вересня.

У пояснювальній записці до закону нардепи кажуть, що документ допоможе законодавчо врегулювати дану галузь і привести вітчизняне законодавство у цій сфері у відповідність з нормами Європейського Союзу.

«Необхідність прийняття запропонованого проекту обумовлюється також переглядом основ регулювання в сфері обігу лікарських засобів, зміщенням основних акцентів в напрямку належного забезпечення прав пацієнтів в цій сфері, підвищення рівня якості, ефективності та безпеки лікарських засобів, а також їх доступності», – йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.

Раніше Верховна Рада прийняла закон, який передбачає збільшення суми переказів, що проводяться без банківського фінансового моніторингу, до 5000 гривень.

Згідно з інформацією, 315 народних депутатів підтримали прийняття законопроекту «Про внесення змін до статті 14 Закону України« Про запобігання та протидію легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу