Чиновники будуть вказувати в деклараціях подвійне громадянство

Поділитися:

Главою держави Володимиром Зеленським введено у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони, яке передбачає появу в електронних деклараціях пункту про подвійне громадянство та наявність документів на проживання в іноземних країнах. Йдеться про указ президента №305/2021.

Рада нацбезпеки раніше доручила Кабінету міністрів розробити законопроект, що містив би інструменти для виявлення осіб, які мають подвійне громадянство. Чиновникам радили завчасно позбутися решти паспортів. Відповідний закон Кабмін зобов’язали розробити до осені.

Водночас, в українському зовнішньополітичному відомстві раніше не виключали можливості узаконення подвійного громадянства з країнами Європейського Союзу й рештою дружніх країн, та не з державою-агресором – Росією.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ввів в дію відразу чотири рішення з боку Ради національної безпеки та оборони. Вказується, що серед головних рішень, лідер держави схвалив указ “Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до Організації Північноатлантичного договору”.

Також ми повідомляли, що в РНБО повідомили про санкції, накладені на творців фейкового сайту президента України. Там розповіли про тих, хто створив фальшивий сайт президента України. Відомо, що це росіяни, тож на них накладено санкції. Передувало цьому блокування шахрайського сайту, яке виконали фахівці Державної служби спецзв’язку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу