ЄС затвердив нові правила для України, щоб зберегти безвіз

Поділитися:

У четвертому звіті Єврокомісії в рамках механізму призупинення безвізових режимів йдеться про те, що загалом Україна продовжує відповідати критеріям, необхідним для функціонування безвізового режиму з Європейським Союзом. Проте, необхідно докласти більше зусиль для боротьби з корупцією, відмиванням грошей та організованою злочинністю.

«‎В цілому Україна продовжує виконувати умови візової лібералізації. Однак необхідні подальші зусилля для вирішення проблеми необґрунтованих заяв про надання притулку, а також в сферах боротьби з корупцією, відмивання грошей і запобігання та боротьби з організованою злочинністю»‎, — сказано в документі.

Зокрема, від Києва вимагають продовжити роботу по зменшенню кількості громадян України, які нелегально перебувають в державах-членах ЄС та подають необґрунтовані заяви про надання притулку. На думку Єврокомісії, ще однією проблемою нашої держави є необхідність підвищення ефективності антикорупційних установ. Також очікують прийняття необхідного законодавства щодо НАБУ, яке усуне правову невизначеність його статусу.

Крім того, від України вимагають проводити прозорий відбір керівників, враховуючи перевірку доброчесності.

«Проводити прозорий, деполітизований і заснований на основі заслуг відбір керівників НАБУ, САП, АРМА і правоохоронних органів, а також прокурорів на рівні керівництва, використовуючи адекватні процедури і критерії відбору, включаючи надійну перевірку доброчесності»‎, — йдеться в документі.

Нагадаємо, в уряді розповіли про майбутні безвізові напрямки.

Також ми писали, що МВС підрахували українців, які скористалися безвізом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу