В Бурятії – масштабні повені

Поділитися:

Масштабні повені у російські Бурятії. Після рясних опадів із берегів вийшла місцева річка Серенга та підтопила понад півсотні будинків і присадибних ділянок.

Про це повідомляє «Перший Діловий»

Місцеві кажуть, що таких паводків не бачили останні 30 років. Найбільше постраждало селище Наушкі. МНС-ники вже вивезли 70 жителів, нині люди в тимчасових притулках. Кілька сімей виїздити відмовилися, вони побоюються мародерства.

Всім, хто залишився, рятувальники підвозять продукти та предмети першої необхідності, адже в селищі немає електропостачання. В одному з районів запроваджено надзвичайний стан.

Таку негоду синоптики пояснюють рясними зливами в сусідній Монголії – як наслідок, рівень бурятських річок піднявся до критичної позначки та продовжує зростати. Спеціалісти попереджають: у Далекосхідному регіоні Росії ситуація гіршатиме. Тож чиновникам слід готуватися до масштабних руйнацій майна та інфраструктури.

Також ми писали, що південь Польщі потерпав від паводків, які спровокували сильні зливи. Вода затопила сотні доріг, будинки і господарські будівлі.

Раніше ми повідомляли, що у Державній службі з надзвичайних ситуацій днями розповіли, що в Україні негода забрала життя двох людей, семеро отримали травми. У відомстві зазначають, що до загибелі та травм людей призвело падіння дерев через поривчастий (місцями шквальний) вітер. Так, вітер пошкодив 100 покрівель та повалив 90 дерев.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу