Паводок затопив будинки і дороги в Польщі

Поділитися:

Південь Польщі потерпає від паводків, які спровокували сильні зливи. Вода затопила сотні доріг, будинки і господарські будівлі. Про це заявили в уряді країни.

Повідомляється, що негода завдала найбільше лиха Малопольському та Підкарпатському воєводству. Рятувальникам довелося лише за одну добу виїжджати 870 разів у ці регіони.

Місцеві ЗМІ інформують, що сильна злива принесла значну шкоду громаді Косцеліско поблизу міста Закопане – там розмиті дороги. Затоплена дорога і в Вітуві. А в одному з міст випало понад 25-ть літрів дощу на метр квадратний.

Раніше ми повідомляли, що у вівторок, 20 липня, на всій території України, окрім південно-східної частини, очікуються грози, град та шквали.

Так, у Держслужбі з надзвичайних ситуацій наголошують, посилаючись на прогноз синоптиків, що зливи можливі завтра вдень на заході країни, крім Волинської та Рівненської областей. Водночас, центр країни потерпатиме ще й від граду та шквалистого вітру, швидкість якого сягатиме 15-20 метрів за секунду.

Нагадаємо, що 12 липня Україна побила свій черговий температурний рекорд. Про це свідчать дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Срезневського.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу