У «Житлоінвестбуд-УКБ» проходять обшуки

Поділитися:

У Києві правоохоронці розслідують факт розкрадання коштів службовими особами КП «Житлоінвестбуд-УКБ». Йдеться про фінансові оборудки при проведенні ремонту дошкільних навчальних закладів на території Печерського, Оболонського, Солом’янського та Дарницького районів столиці столиці.

Сьогодні, 17 серпня, проводились обшуки в приміщенні комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ», а також за місцем проживання осіб, які можуть бути причетні до скоєння кримінального правопорушення. Зазначається, що дозвіл на обшуки було надано постановою слідчого судді Печерського районного суду Києва.

Згідно з даними слідства, за результатами процедури державних закупівель впродовж 2019 року між «Житлоінвестбуд-УКБ» та низкою юридичних осіб було укладено договори на проведення робіт з капітального ремонту дошкільних навчальних закладів. Загальна сума цих угод сягала 120 млн грн.

«Разом з тим встановлено, що вищевказані роботи виконані підрядниками в повному обсязі і за значно завищеними цінами, а бюджетні кошти в сумі близько 30 млн грн, отримані за нібито виконані роботи, направляються на розрахункові рахунки підприємств з ознаками фіктивності. Крім того, встановлено, що ряд переможців закупівель є пов’язаними між собою особами», — йдеться в повідомленні.

У КМДА запевнили, що правоохоронцям були надані наявні в КП «Житлоінвестбуд-УКБ» документи. Інших документів правоохоронці під час обшуку не вилучали. Також, слідчі не виявили і не вилучили ніяких речей або документів, зазначених в отриманій ними постанові.

«Все це свідчить, що подібні дії є продовженням тиску на міську владу Києва і спробою паралізувати роботу комунальних підприємств та підрозділів столичної влади», — підкреслили в «Житлоінвестбуд-УКБ».

Нагадаємо, у Києві правоохоронці розслідують факт розкрадання коштів, які були виділені на капітальний ремонт прибудинкових проїздів у Солом’янському районі міста.

Також повідомлялось, що СБУ розкрила схему розкрадання на будівництві госпіталю для військових.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу