СБУ розкрила схему розкрадання на будівництві госпіталю для військових

Поділитися:

У Тернопільській області Служба безпеки України викрила схему привласнення понад 3,3 млн грн. Зокрема, гроші були виділені на реконструкцію лікувального корпусу для учасників АТО/ООС. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

«‎Чиновники будівельної компанії під час виконання робіт з реконструкції лікувального корпусу і будівництва приймального відділення для учасників АТО/ОСС завищили вартість робіт на 15,5%. За попередніми оцінками, загальна сума збитку, заподіяного державному і місцевому бюджетам, становить понад 3,3 млн грн»‎, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у 2017 році комунальним підприємством було оголошено тендер на побудову приймального відділення та виконання робіт з реконструкції лікувального корпусу обласного наркологічного диспансеру. Договірна вартість робіт склала майже 21 млн грн. Таким чином передбачалося поліпшити якість надання медичної допомоги демобілізованим і учасникам АТО/ООС.

За даними слідства, посадові особи компанії, яка виграла цей тендер, в ході виконання замовлення підробляли акти виконаних робіт. Зокрема, вносили неправдиві відомості про вартість та обсяги робіт. Внаслідок цього вартість було завищено на 15,5%, після чого в 2019 році будівництво було припинене.

Власнику будівельної компанії повідомили про підозру за ч. 2,3,4,5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Наразі вирішується питання про обрання для нього запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Службі безпеки розповіли, що слідчі отримали від колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса низку відомостей.

Також ми повідомляли, що Володимир Зеленський почав кадрові перестановки в СБУ. Першим був звільнений з посади першого заступника голови Руслан Баранецький. Також він звільнений і з посади керівника Антитерористичного центру при СБУ. Всі укази розміщені на сайті Офісу президента.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ