У США ввели режим надзвичайної ситуації

Поділитися:

Жертвою вірусу-шифрувальника DarkSide стала американська компанія. Тепер хакери «тримають в заручниках» дані фірми. Через це уряд США оголосив надзвичайний стан. За заявою прес-служби Міністерства транспорту США, найбільший трубопровід в країні призупинив роботу через кібератаки.

Так, в п’ятницю, 7 травня, одна з найбільших компаній США з транспортування нафтопереробної продукції, Colonial Pipeline, змушена була призупинити роботу всіх трубопроводів через кібератаки.

Згідно з прогнозами американських аналітиків, тривала зупинка трубопроводу через 5-6 днів може призвести до дефіциту палива і стрибка цін на бензин на значній території США – від Алабами до округу Колумбія.

Крім того, інцидент також може викликати нове зростання імпорту нафтопродуктів в США після десятиліття стрімкого зростання внутрішнього видобутку.

Слід зазначити, що надзвичайний стан знімає обмеження на транспортування палива і дозволяє доставляти нафтопродукти танкерами в Нью-Йорк, але, за даними BBC, це все одно не буде відповідати пропускної здатності трубопроводу.

При цьому в Colonial Pipeline не повідомили, чи заплатили викуп за розблокування даними.

Нагадаємо, що остання зміна керівництва «Нафтогазу» може вплинути на інвестиційний клімат, співпраця з МВФ і економічну стабільність в Україні. Про це заявив Державний секретар США Ентоні Блінкен.

Раніше повідомлялося, що в Національному координаційному центрі кібербезпеки, який існує при РНБО, розповіли про постійні DDoS атаки, які фіксуються починаючи з 18.02.2021 року. Йдеться переважно про сайти і портали в сегменті безпеки і оборони України. Про це повідомили в прес-центрі РНБО.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу