У ДБР розкрили корупційну схему в Міненерго

Поділитися:

У прес-службі Державного бюро розслідувань повідомили, що відомство викрило масштабну схему зловживань Міністерства енергетики та вугільної промисловості України – на 1,5 мільярда гривень.

Відомо, що посадові особи Міненерговугілля в 2017 році, в змові з представниками обласних і міських газорозподільних компаній, уклали з 37 приватними операторами договори, які передбачали безоплатне користування державним майном.

Однак існує постанова Кабміну від 21 лютого 2017 року, яке встановлює щорічну плату за експлуатацію газорозподільних систем. Так, до державного бюджету має перераховуватися 10% від залишкової вартості.

Фахівці ДБР підрахували, що за три роки держава недоотримала 1,488 мільярда гривень через зловживання посадових осіб Міненерговугілля.

Крім того, 3 червня слідчі одночасно провели 47 обшуків на території України, зокрема в міністерстві, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), у 37 операторів газорозподільних систем і в будинках у колишніх високопоставлених осіб Міненерговугілля. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що в Державному бюро розслідувань (ДБР) розповіли про те, що в даний момент проводяться слідчі дії в Міністерстві енергетики України. Це – наслідок кримінального провадження, яке було розпочато за зверненням самого відомства.

Раніше повідомлялося, що приватизаційний скандал за участю керівника стратегічного заводу Арсенал: Слідчі ДБР підозрюють його в незаконній приватизації майна підприємства в центральній частині Києва, в 2011 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу