Спільниця Миколи Злочевського пішла на угоду зі слідством

Поділитися:

У справі про рекордний хабар, який поплічники ексміністра екології Миколи Злочевського адресували силовикам, обвинувачена Олена Мазурова пішла на угоду зі слідством. Про це повідомили у випуску новин «Першого Ділового» телеканалу.

За клопотанням її адвокатів, з огляду на небезпеку для Мазурової, матеріали виділили в окреме провадження, яке розглядатиметься за спрощеною процедурою.

Загалом у справі про підкуп керівників НАБУ і САП – троє фігурантів: 5 мільйонів доларів вони пропонували антикорупційним органам за закриття справи, порушеної проти Злочевського, в якій він проходить як обвинувачуваний в розкраданні стабілізаційного кредиту, виданого Нацбанком «Реал банку», контрольованому ще одним утікачем, який переховується від слідства – Сергієм Курченком.

Нагадаємо, справа скандально відомого колишнього міністра екології – Миколи Злочевського – і надалі розглядатиметься в Антикорупційному суді. Апеляційна палата відмовилася передавати провадження до іншої судової інстанції. Оскільки люди у мантіях вирішили, що справа не підпадає під критерії Кримінально-процесуального кодексу і має розглядатися лише антикорупційним судом.

Також ми писали, що держслужбовцям тепер стане складніше — для них прописали нові правила. Отже, їм не можна буде не тільки кричати, але також лаятися, коментувати повідомлення в соцмережах, розпускати плітки тощо. У цілому всі дії спрямовані на те, щоб вони менше завдавали шкоди репутації держорганів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу