СБУ викрила чергову схему незаконного видобутку копалин

Поділитися:

Служба безпеки України викрила схему незаконного видобутку базальту в промислових масштабах. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Згідно з інформацією, підпільні кар’єри були облаштовані на території Рівненської області. Зокрема, з них вантажівками вивозили гірські породи з родовищ для збуту на чорному ринку. За попередніми підрахунками, така діяльність зловмисників нанесла державі збитків більш ніж на 70 млн грн.

«Без дозволу на спеціальне користування надрами ділки налагодили підпільну видобуток базальту на одному з гранітних родовищ в Костопільському районі. Гірські породи вони приховано збували представникам афілійованих підприємств, а незаконно отримані доходи легалізували через мережу підконтрольних фірм», — йдеться у повідомленні.

У ході обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, бухгалтерську документацію і чорнові записи з доказами угод, сім транспортних засобів і устаткування для видобутку гірських порід, великі суми готівки, гранату Ф-1 із запалом, понад 300 бойових патронів калібру 5,45 мм, а також незареєстровану стрілецьку зброю. Зазначається, що обшуки проводились за місцями незаконного промислу і проживання організаторів схеми, а також за юридичними адресами їх комерційної структури.

Наразі проводяться слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів одержаних злочинним шляхом) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Раніше Служба безпеки повідомила про викриття протиправного механізму виготовлення та продажу фальсифікату палива у Полтавській та Кіровоградській областях.

Також ми писали про те, що СБУ розкрила злочинну схему з імпорту добрив з РФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу