СБУ розкрила злочинну схему з імпорту добрив з РФ

Поділитися:

СБУ розкрила протиправну схему постачання міндобрив російського виробника на територію України з ухиленням від сплати обов’язкових митних платежів на загальну суму близько 1,3 млрд грн. Зазначається, що оборудку організувала група компаній, проти якої РНБО ввела економічні санкції. Про це повідомляють у прес-службі СБУ.

«‎Поставляючи в Україні мінеральні добрива вітчизняного виробництва протягом 2014-2018 років, компанії подавали до митних органів завідомо недостовірні відомості. Це дозволило їм ухилятися від сплати антидемпінгового мита, встановленого рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі при Мінекономрозвитку»‎, — йдеться в повідомленні.

В рамках розслідування було проведено три обшуки в Києві. Зокрема, в офісі афілійованої компанії і за місцем проживання двох осіб, причетних до організації схеми. Зазначається, що в ході обшуків було вилучено документи та інші докази протиправної діяльності, а також готівку в різній валюті в еквіваленті майже 10 млн грн.

Згідно з інформацією, двом причетним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Імпортери добрив вдалися до махінацій з митної класифікації товарів з метою ухилення від сплати спецмита, уточнили в прес-службі Офісу генпрокурора. Йдеться про службовців ТОВ «‎Агроцентр Україна» і ТОВ «‎Агроцентр ЄвроХім Україна».

«‎При ввезенні товару на територію України з РФ вони навмисне підміняли українську класифікацію товарів зовнішньоекономічної діяльності, відзначаючи інший вид добрива, але не платили встановлену антидемпінгове мито», — йдеться в повідомленні відомства.

Махінації цих компаній призвели до втрат держбюджету в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, на Одещині правоохоронці заблокували діяльність масштабного міжрегіонального конвертаційного центру, який майже десятиріччя «обслуговував» десятки державних і комунальних підприємств, повідомляє Служба безпеки.

Також повідомлялось, що СБУ розкрила схему розкрадання на будівництві госпіталю для військових.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу