​​Прокуратура знову провела обшуки в КМДА

Поділитися:

У Департаменті земельних ресурсів та апараті Київської міської державної адміністрації в рамках кримінального провадження прокуратура провела обшуки. Зокрема, за фактом можливих неправомірних дій з боку посадових осіб місцевої влади, які позбавили Апарат РНБО права постійного користування земельною ділянкою по вул. Щусєва.

У прокуратурі повідомили, що вказана ділянка була раніше передана РНБО в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури. Проте, згодом це право було припинене через те, що ділянка не використовувалась за призначенням.

Водночас в прокуратурі стверджують, що при ухваленні рішення посадові особи апарату РНБО не були повідомлені. На думку прокурорів, це створює передумови для визнання рішення КМДА про вилучення земельної ділянки з користування РНБО в 2019 році незаконним.

«‎‎З метою відшукання та вилучення документів, що мають доказове значення для слідства, 10 вересня в департаменті земельних ресурсів та Апараті виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на підставі постанови суду проводяться обшуки»‎, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Києві правоохоронці виявили факт розкрадання коштів, які були виділені на капітальний ремонт прибудинкових проїздів у Солом’янському районі міста, інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

Також повідомляли, що правоохоронці розслідують справу щодо привласнення коштів, виділених на будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу