Податківці розкрили нову схему відмивання грошей на евробляхах

Поділитися:

Масштабну схему ухилення від сплати податків при ввезенні автомобілів з Євросоюзу і США викрила Державна фіскальна служба.

“Протягом двох років група осіб, використовуючи реквізити підконтрольних підприємств-імпортерів, організувала незаконну схему імпорту автомобілів і автозапчастин за заниженою митною вартістю”, – повідомили в прес-службі ДФС.

Відомо, що зловмисники продавали автомобілі громадянам за готівку, однак, за документами проводили операції з розбирання авто і продажу запчастин “підприємствам-скрутчикам” для фіктивного формування схемного податкового кредиту.

Слідство встановило, що таким чином було реалізовано понад 130 тисяч транспортних засобів. Підприємства-зловмисники змогли ухилитися від сплати податків на суму близько 2 мільярдів гривень.

“Триває досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі, тобто злочину, передбаченого частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України”, – заявили в ДФС.

Нагадаємо, що за перше півріччя 2020 року податкова міліція вилучила з незаконного обігу 1,5 млн літрів спирту і 5,5 млн літрів алкогольних напоїв, з яких 75% і 84% реалізовувалися через інтернет. Про це повідомили на сайті ДФС України.

Раніше повідомлялося, що в уряді узгодили проект постанови, який дозволяє штрафувати власників автомобілів на європейських номерах, так званих євробляхах. Сума штрафу становить 8500 гривень – це 500 неоподатковуваних мінімумів. За повторне порушення стягнуть 17 тис. гривень з позбавленням водійських прав на один рік з оплатною конфіскацією авто або без такої.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу