Керівник податкової інспекції Тернополя виявився ватажком банди здирників

Поділитися:

У прес-службі СБУ заявили про затримання злочинного угруповання, яке вимагало у громадян гроші. Главою банди назвали керівника державної податкової інспекції Тернополя.

Відомо, що чиновник разом з сином, директором місцевого підприємства харчової промисловості, вимагали у колишнього співробітника комбінату сплатити неіснуючий борг у 40 тисяч доларів.

“Ці гроші потерпілий нібито був повинен роботодавцю через розтрату ввіреного йому майна і продукції. Щоб змусити чоловіка відшкодувати” втрати “, зловмисники залучили двох представників криміналітету. У разі відмови сплатити кошти кримінальники погрожували городянину фізичною розправою”, – сказано в повідомленні СБУ.

Директор підприємства був затриманий правоохоронцями відразу після отримання від потерпілого другій частині “боргу” в розмірі $ 10 тис. Слід зазначити, що інших учасників групи затримали практично одночасно: керівника податкової інспекції – в службовому кабінеті, а кримінальників – за місцем проживання.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу, вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозри.

Нагадаємо, що глава Міністерства внутрішніх справ повідомив про те, що правоохоронні органи країни відкрили кримінальне провадження щодо можливої ​​розтрати 9 млрд гривень, які були зібрані в фондах фінансування будівництва банку «Аркада».

За словами глави відомства, питання банку «Аркада» буде вирішене і вкладники не постраждають ні в фінансовій, ні в інвестиційно-будівельної частини.

Раніше повідомлялося, що українські силовики затримали терориста, який нібито з вибухівкою в рюкзаку захопив відділення одного з банків в Києві в бізнес-центрі «Леонардо», утримуючи в заручниках його керівницю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу