У Києві пройде «тиждень без автомобілів»

Поділитися:

У столиці України (Київ) проведуть акцію “Тиждень без автомобіля“, і по-іншому як її ще називають “Тиждень автомобільності”.

У Київській міській державній адміністрації сказали, що таким чином влада міста надають підтримку ініціативи європейських міст, які подібну акцію проводять щороку. Йдеться про Європейський тиждень мобільності, який стартує 16 вересня, а завершиться 22 вересня 2020 року. У 2020 році тема заходу – “Мобільність з нульовим викидом”.

В рамках такого тижня буде проведено інтернет-марафон: населення міста зможуть сфотографувати або зняти на відео свої маршрути пішки, на велосипеді або на громадському транспорті і опублікувати в соціальних мережах під хештегом #kyivmobilityweek.

Не так давно ми повідомляли, що в Міністерстві інфраструктури України розповіли про свої плани збільшити кількість розміщуваних камер фото- і відеофіксації на українських дорогах ще на 200 одиниць техніки. Щорічно в Україні лише наростає статистика дорожніх інцидентів з-за порушення правил дорожнього руху, тому дуже важливо зараз задуматися не тільки про будівництво нових доріг в державі, а й про контроль за безпекою руху на автомагістралях.

Також ми писали, що з 23 по 29 червня українські патрульні поліцейські зафіксували близько 51 061 випадків порушень правил дорожнього руху на вітчизняних магістралях.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила