У держави виникли проблеми з приватизацією «Більшовика»

Поділитися:

У столиці готують до приватизації АТ «Перший Київський машинобудівний завод», який більшість киян знають як завод «Більшовик». Всупереч наявності проблем, а це і питання цільового призначення землі, і плани на відчуження території для будівництва розв’язки у Шулявського моста, і борги заводу, процес рухається.

Експерти говорять про те, що найпривабливіший актив «Більшовика» — це ділянка землі, на якій стоять корпуси підприємства, а це близько 35 гектарів в районі, який можна сміливо зараховувати до центру Києва. Тим часом зважаючи на юридичні колізії, новий власник заводу може недоотримати земель, оскільки не всі вони належать підприємству, а крім того, міська влада може змінити цільове призначення або забрати частину землі для потреб громади.

Також небезпека підстерігає приватного власника, який викупить завод, і з боку кредиторів: ті можуть миттєво пред’явити йому боргові зобов’язання і вимагати виплат. Сума боргів АТ «Перший Київський машинобудівний завод» на сьогодні становить близько 500 млн грн, але це без нарахування всіляких штрафів і пені.

Раніше повідомлялося, що приватизація поповнила держбюджет на 2,5 млрд гривень, такі дані були оприлюднені в кінці 2020 року.

Також ми писали й про те, які підприємства будуть приватизувати в рамках «Великої приватизації» в першу чергу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу