Держава відсудила у забудовника історичну будівлю на Подолі

Поділитися:

Суд повернув до комунальної власності вісім будівель по вулиці Хорива у Подільському районі Києва. З них три будівлі є пам’ятками історії та архітектури місцевого значення. Про це повідомили у Київській прокуратурі.

«‎Рішенням господарського суду міста Києва задоволено позов Київської міської прокуратури та скасовано незаконну реєстрацію за комерційною структурою права власності на вісім будівель по вул. Хорива в Києві, три з яких є пам’ятками історії та архітектури місцевого значення (садиба купця Й.М. Дмитрієва)»‎, — йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, у 2010 році між комунальним підприємством та приватною фірмою був укладений інвестиційний договір на реконструкцію та будівництво об’єкту за адресою: вул. Хорива, 2, А, Б, В, Г, Д, Е, Ж, З в Подільському районі Києва. Не виконавши умови інвестиційного договору, приватне підприємство у 2017 році незаконно зареєструвало за собою право власності на вказані будівлі.

У зв’язку з цим Київська міська прокуратура звернулась до господарського суду Києва з позовом про скасування реєстрації права власності за приватною структурою. Суд задовольнив клопотання.

У 2010 році приватне підприємство «‎Конвалія-Нерухомість»‎ викупило садибу на вулиці Хорива, 2. Подільська районна рада залучила підприємство в якості інвестора для реконструкції.

Однак у 2019 році скандальний Окружний адмінсуд Києва скасував пункт додатку до наказу Міністерства культури від 2014 року, яким садиба була визначена як пам’ятка архітектури місцевого значення та внесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Нагадаємо, станом на жовтень поточного року середня пенсія судді в Україні складала 91,2 тис. грн. Від початку 2021 року вона збільшилась на 23 тис. Грн, при цьому середні виплати по країні зросли лише на на 400 грн.

Також ми писали про те, що резидент України Володимир Зеленський змінив указ щодо відбору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу