В Україні з’явиться Національна електронна бібліотека

Поділитися:

Верховна Рада підтримала законопроект щодо створення Національної електронної бібліотеки України.

Згідно з інформацією, бібліотека міститиме як комплексну інформаційну систему, що зберігає електронні копії друкованих видань, аудіовізуальних документів, а також має універсальний фонд електронних документів, каталог на фонд електронних документів і комплекс апаратно-програмних засобів. Зазначається, що адміністрування Національної електронної бібліотеки здійснюється національною бібліотекою, згідно з рішенням Міністерства культури і інформаційної політики.

Сума витрат на першому етапі створення становитиме 5—7 млн ​​гривень. Зокрема, кошти підуть на розробку програмного забезпечення, створення сайту та придбання обладнання. Надалі на підтримку систем та оцифровку документів буде йти близько 100—200 тис. гривень на рік.

Нагадаємо, Нова пошта випустила першого у світі робота-бібліотекаря, який допомагає відвідувачам експозиції «Леся Українка: 150 імен» підібрати книжку.

Також ми писали про те, що в Україні набув чинності закон, який прирівняв електронні та паперові паспорти. Зокрема, на законодавчому рівні закріплюється визначення е-паспорта і е-паспорта для виїзду за кордон і прирівнюється до фізичних аналогів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу