Зеленський схвалив зміни до держбюджету

Поділитися:

За інформацією Верховної Ради, Президент України Володимир Зеленський схвалив зміни до державного бюджету на цей рік: законопроект №3991 повернуто з підписом гаранта.

Відомо, що цим законом дохідна частина держбюджету збільшується до 979,547 млрд гривень, а видаткова – до 1,270 трлн гривень.

Слід зазначити, що в документі прописано збільшення витрат на Міністерство внутрішніх справ, Міністерство енергетики, Державне агентство автомобільних доріг, Міністерство юстиції, Державне бюро розслідування, обласні держадміністрації.

А ось витрати Міністерства соцполітики на фінансування субсидій для оплати житлово-комунальних послуг скорочують на 2,16 млрд гривень.

Крім цього, передбачено скорочення видатків Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів на фінансування програми з управління у сфері захисту навколишнього середовища і природних ресурсів.

Очікується, що дохідна частина буде збільшена за рахунок неподаткових надходжень

Закон також дозволить максимально збільшити допустиму величину місцевих запозичень на ремонт і будівництво автодоріг до 30% обсягу субвенції з держбюджету на ці цілі.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект про зміни до державного бюджету на 2020 рік, що в свою чергу передбачає зменшення розміру субсидій для українців. Про це свідчать дані на сайті українського парламенту.

Вказується, що завдяки цьому закону вже вдруге в Україні йде акцент на скорочення субсидій для населення. Так, субсидування українців по частині оплати житлово-комунальних послуг урізали на 2,16 мільярда гривень.

Раніше повідомлялося, що уряд прийняв рішення поповнити державний бюджет за рахунок малого і середнього бізнесу. Так, підприємцям планують підвищити мінімалку і ЄСВ для працюючих ФОП, а також скасувати мораторій на перевірки бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу