«Зелена» енергія в Британії через 2 роки буде дешевше вугілля і газу

Поділитися:

У Великобританії за рахунок роботи офшорних вітряних станцій, що виробляють електрику, прогнозують зниження вартості електроенергії. Експерти говорять про те, що відновлювана енергетика близька до того, аби довести свою ефективність та економічну привабливість у порівнянні з викопними різновидами палива. Коли це станеться, буде дано старт новому етапу її розвитку.

Відомо, що у Великобританії проекти з відновлюваної енергетики доволі давно привертають увагу уряду, а тому отримують урядові субсидії. Натомість рядові англійці незадоволені, адже платити за такі проекти їм доводиться власною дзвінкою монетою. Але нові проекти останніх років мають перевагу — вони досить швидко окупаються, а значить, повертають ті урядові субсидії, які раніше впливали на кінцеву вартість електрики для споживача.

Дослідження, яке було проведено в Імперському коледжі, показало, що офшорна вітрова енергія володіє безперечними перевагами — вона дешево обходиться у виробництві та на даний час є чи не найдешевшою формою енергії в країні. Таку думку висловив Малте Янсен, провідний дослідник.

Зокрема, у 2019 році в Британії було проведено рекордний аукціон, на якому державі запропонували побудувати вітрову станцію з кінцевою вартістю електроенергії втричі меншою, ніж двома роками раніше. Вартість за розрахунками повинна була скласти $ 51 за 1 МВт/год.

Після цього експерти повідомили, що це тенденція, а це означає, що вартість контрактів буде знижуватися і надалі. Схожі тенденції були відзначені і в інших країнах, де серйозно взялися за розвиток вітроенергетики — це Нідерланди та Німеччина.

Таким чином, нові «зелені» технології дозволять не тільки економити, а й суттєво знижувати вартість на вироблену ними електроенергію в масштабах всієї країни.

Раніше повідомлялося про економічний удар, який відчують на собі промислові підприємства України внаслідок підвищення цін на електроенергію.

Японські ж компанії хочуть побудувати сонячні електростанції в Чорнобильській зоні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу