Завод Коломойського очолив рейтинг лідерів із продажу обладнання для майнінгу

Поділитися:

Запорізький завод феросплавів став найбільшим імпортером спеціалізованого обладнання для майнінгу криптовалют в Україну. Про це свідчать підрахунки агентства бізнес-розвідки Molfar, інформує канал «Перший Діловий».

Так у 2021 році підприємство ввезло в Україну блоків обробки інформації на понад 18 мільйонів доларів. Так, лідером за вартістю ввезеного обладнання для майнінгу став Запорізький завод феросплавів Коломойського. Більшість обладнання поставили із Грузії від компанії Georgian Manganese. Обидві компанії належить олігарху Коломойському. Та раніше журналісти-розслідувачі з’ясували, що Запорізький завод феросплавів отримував дешеву електроенергію від фірми Юнайтед Енерджі, яка придбала її у держкомпанії Енергоатом зі знижкою.

Законність цієї закупівлі нині розслідують правоохоронці. На другому місці за імпортом обладнання для майнінгу ТОВ «Агро Логістика Тиврів», яке завезло продукції на понад півтора мільйона доларів. Фірма входить до групи Kernel Андрія Веревського. Третє місце у списку займає компанія Дата Процесінг Технолоджі, яка у серпні та жовтні 2019 року закупила обладнання для майнінгу на суму понад один мільйон доларів. Ця фірма належить Олегу Шейку, який раніше очолював Державну службу України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

Раніше повідомлялося, що українським підприємствам не вистачає працівників.

Також ми писали, що за 5 місяців року виручка від експорту феросплавів скоротилася на 5,5%, якщо порівнювати з минулим роком.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу