Завод “Більшовик” став державним

Поділитися:

Майно заводу “Більшовик” повернули державі. Як повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“, Верховний суд поставив крапку у справі та визнав недійсними торги з продажу нежитлових будівель машинобудівного заводу площею понад 6 тисяч квадратних метрів.

Минулого року Північний апеляційний госпсуд скасував рішення суду першої інстанції. Результати електронних торгів визнали недійсними, але один із відповідачів подав касаційну скаргу.

Нагадаємо, 18 лютого Фонд держмайна заявив – приватизацію об’єкта можуть провести у червні 2021-го. Та тільки, якщо Верховна Рада зніме заборону на продаж великих держкомпаній.

Наразі, колишній “Більшовик” – це цілий квартал поряд із центром Києва. Підприємство майже не функціонує, більшість цехів простоюють роками.

Раніше ми повідомляли, що, за даними Фонду держмайна, торік передача держпідприємств у приватні руки поповнила держбюджет на 2,5 млрд гривень.

Також ми писали, що, за інформацією Мінінфраструктури, в Україні діють 13 морських портів, з них шість – цього року планують віддати у концесію, а частину – приватизують.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу