Залучати інвестиції в Україні стане простіше

Поділитися:

В українську державу стане набагато простіше залучати інвестиції. В Офісі президента поінформували, що гарант конституції України поставив підпис під законом № 738-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій і впровадження нових фінінструментів». ЗУ був схвалений парламентом 19 червня 2020 року.

Новий закон покликаний усунути ключові недоробки, які не дозволяли на повну потужність функціонувати і розвиватися ринку капіталу в нашій державі. Для економіки нашої країни необхідно, щоб ринок капіталу розвивався і функціонував повноцінно.

Також договором про асоціацію між Європейським Союзом і Україною передбачається, що українська сторона повинна узгоджувати своє законодавство з європейськими правилами в галузі корпоративного управління, а також фінпослуг.

Підписаний Президентом документ, по-новому трактує закон України «Про цінні папери та фондовий ринок» (нова назва – Закон України «Про ринки капіталу і організовані товарні ринки”) і “Про товарну біржу» (нова назва – Закон України «Про товарних біржах »). Документ також вніс зміни до Кримінального, Цивільного та Господарського кодексів. Також зміни торкнулися Кодексу України за процедурою банкрутства і ще деяких законодавчих документів України.

Нещодавно ми писали матеріал, що Україна цікава для інвесторів. Тут вони скуповують все, що можна. Однак в розвиток не вкладаються.

Ми також повідомляли, що зниження інвестицій в акціонерний капітал на 35,5% за перші п’ять місяців цього року було обумовлено збільшенням на 21,2 відсотка в четвертому кварталі минулого року. Разом за перший квартал цього року. На капітальні вкладення витрачено 76,914 млрд грн (без урахування тимчасово окупованого Криму, міста Севастополя, а також районів Луганської та Донецької областей).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу