Західні експерти оцінили українську економіку як рецесійну

Поділитися:

Західні експерти оцінили економіку України як рецесійну через наслідки коронавірусної пандемії та у зв’язку з підвищенням Національним банком облікової ставки задля уникнення інфляції, повідомляє агентство Bloomberg.

Так, цьогоріч за підсумком другого кварталу рівень валового внутрішнього продукту упав на 0,8 відсотка, враховуючи падіння на 1,2 відсотка у попередній квартал.

За річним обчислення ВВП країни завершив понад річне скорочення, збільшившись на 5,4 відсотка. Прогнози аналітиків обіцяли зростання на рівні 7,3 відсотка.

Агентство зазначає про стабілізацію в Україні епідеміологічної ситуації з Covid-19, проте залишається складною ситуація з вакцинацією. В Україні пройшли вакцинацію тільки 6 відсотків населення, що є одним з найповільніших показників вакцинальних кампаній в усій Європі. Це може вплинути на можливості економічного зростання у майбутньому.

За прогнозом Нацбанку, зростання ВВП цьогоріч в Україні має становити 3,8 %, та показник може знизитися на 0,6 % через можливі локдауни.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві економіки України дали новий прогноз щодо рівня ВВП в державі. Про це повідомляє перший віцепрем’єр – міністр економіки України в рамках своєї пресконференції.

Також ми писали, що в США підрахували, скільки ВВП Україна втрачає через корупцію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу