За споживачів газу без лічильників платять ті, хто з лічильником

Поділитися:

Україна стала єдиною країною в Європі і навіть на пострадянському просторі, де природний газ купують з позначкою “умовно”. В країні немає 100% обліку споживання газу населенням. Через це, ті, у кого стоять лічильники, доплачують за тих, у кого таких приладів немає.

Фахівці Державної регуляторної служби пояснили, що плутанина з урахуванням почалася ще 2014 року, коли уряд затвердив норму споживання газу для тих, у кого немає лічильників, в 2,5 рази менше від діючих. У цьому випадку дії уряду не були аргументовані ніякими дослідженнями, що і призвело до збитків постачальників.

Експерти вважають, що єдиним рішенням проблеми стане перегляд діючих і встановлення реальних норм споживання газу для населення. Дуже важливо, щоб нові норми спонукали споживачів поставити лічильники.

Нагадаємо, що Міністерство енергетики України оприлюднило проект постанови українського парламенту про збільшення норми споживання газу для споживачів, які не мають лічильників, майже вдвічі. Документ був оприлюднений на офіційному порталі Кабінету міністрів, однак слідом майже відразу ж був знищений.

Також, раніше повідомлялося, що уряд змусить національну компанію «Нафтогаз» встановити лічильники тим, у кого їх ще немає. Оператори газорозподільних систем – готові. Але кажуть, грошей вільних у них на це немає.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу