За листопад до бюджету надійшло близько 1 млрд грн додаткових надходжень від акцизу

Поділитися:

Міністр внутрішніх справ України розповів, як йдуть справи зі сплатою та несплатою податків за реалізовану продукцію з акцизом. Він повідомив, що лише за листопад 2021 року фінансові надходження від продажу підакцизних товарів становили близько 1 мільярда гривень.

У цей же час Денис Монастирський назвав суму коштів, яка не сплачується бізнесом через їхню нелегальну діяльність. Розмір несплачених податків за рік коливається від 15 до 50 мільярдів гривень. Саме стільки втрачає держава через незаконний продаж лікеро-горілчаних, тютюнових виробів та пального.

Згодом у Міністерстві порушили питання про те, як змінити цю ситуацію та дійшли висновків щодо необхідності взаємодіяти та взаємоспівпрацювати з представниками «білого» бізнесу, який здійснює діяльність у сфері продажу підакцизної продукції.

“Білий” бізнес у кожній із цих сфер був змушений створити свою власну правоохоронну систему, своїх власних оперативників, своїх власних слідчих, своїх власних людей, які визначали, де працює нелегальний бізнес, як він працює”, – розповів чиновник.

Результати не змусили себе довго чекати, оскільки вже за першої зустрічі відомству було надано солідний список місць та імен, хто виробляє та продає вищезгадану продукцію підпільно.

Монастирський зазначив, що всього місяць, як працює дана система, але вже є докази існування нелегальних конкурентів і відповідно буде вжито всіх необхідних заходів для припинення тіньового бізнесу. І лише за цей останній місяць до казни надійшли кошти у розмірі 1 мільярда гривень, що вже свідчить про правильний вибір стратегії вирішення проблеми.

Нагадаємо, що якщо податки за акциз будуть сплачені вчасно та в повному обсязі, співробітникам правоохоронних органів піднімуть офіційні зарплати. Це передбачено у Держбюджеті 2022 року.

Раніше ми писали про намір депутатів Верховної Ради боротися із тіньовим обігом палива.

Також ми повідомляли про те, що ціни на алкоголь в Україні незабаром суттєво зростуть.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу