За комунальні борги хочуть забирати житло

Поділитися:

На сьогодні українці винні за комунальні послуги, які вже спожили, більше ніж 82 мільярди гривень. Це найбільша сума з тих, що була зафіксована, абсолютний рекорд. Натомість самі українці кажуть, що не в змозі сплачувати рахунки по тих тарифах, які є зараз.

Експерти проаналізували, що різке зростання боргів починається разом з опалювальним сезоном. Також йдеться й про те, шо в Україні немає дієвого шляху покарання боржників. Субсидії ж, які надає держава, отримують не ті, хто їх потребують – і це також порушення.

Раніше повідомлялося, що банки розпочали списувати борги українців автоматично. Відомо, що до системи автоматичного списання вже підключено 7 банків, серед яких ПриватБанк і Монобанк.

Також ми писали й про те, що Держпраці буде моніторити борги по зарплатах. Питання офіційної оплати праці та відсутність боргів із зарплати залишається вкрай актуальним для нашої країни. І Держпраці навіть в умовах карантину та локдаунів буде збирати інформацію про порушення і, звичайно, використовувати її при перевірках.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу