Європа виділяє Україні 1,2 млрд. євро

Поділитися:

Європарламент прийняв рішення про виділення додаткового фінансування України загальною сумою в 1,2 млдр. євро. Відповідну постанову відомство затвердило на своїй позачерговій нараді від 13 травня.

Відзначимо, що мова йде про прискорену процедуру виділення коштів спеціального пакету допомоги. Всього Європа збирається підтримати близько десяти своїх країн-сусідок.

За таку ініціативу проголосували 602 парламентаріїв, коли як проти рішення виступили 80 політиків. Ще 7 членів Єврокомісії вирішили зайняти нейтральну позицію і взагалі не голосувати.

Загальна кількість фінансування розрахована відразу на 3 млдр. євро, серед яких Україна має отримати майже половину з зазначених коштів – 1,2 млдр. євро.

Важливо сказати, що належну допомогу України одержить не єдиним платежем, а двома окремими траншами, так само розподіленими по 600 млн. Євро.

Допоки що першу частину суми країна все ще не отримала, так як й досі не виконала для цього головні умови з боку Міжнародного Валютного Фонду.

Як повідомлялося раніше, Верховна рада України у вівторок, 13 травня, прийняла законопроект №2571-д «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу