ЄС вимагає від «Газпрому» звіту про подальшу поведінку на ринку

Поділитися:

Єврокомісія очікує від «Газпрому» повну відповідь на запитання щодо ринкової поведінки компанії. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Нині, за словами речниці з питань економічних справ та конкуренції Аріани Подести, Єврокомісія наразі розглядає всі звинувачення щодо ймовірно неконкурентної поведінки компаній, що виробляють та постачають природний газ в Європу, в тому числі – на адресу Газпрому.

Минулого року НАК «Нафтогаз» України направив скаргу Єврокомісії на антиконкурентні дії Газпрому. У своїй скарзі НАК звернув увагу на низку конкретних зловживань. Зокрема, йдеться про умисну відмову Газпрому від належного заповнення газом сховищ в ЄС, що йому належать або яких він має значні заброньовані обсяги.

Крім того, російська компанія раптово та без вагомих причин припинила реалізацію газу через власну електронну платформу.

Метою таких дій, на переконання «Нафтогазу», є створення штучного дефіциту газу та тиск на Євросоюз задля якнайшвидшого запуску газопроводу «Північний потік – 2» без дотримання вимог європейського законодавства.

Раніше стало відомо, що «Газпром» поступово нарощує обсяги транзиту газу через газотранспортну систему України.

Станом на 1 лютого російський постачальник газу збільшив обсяг до 107,7 мільйона кубометрів. При цьому в останню добу в січні цей показник сягнув лише 54 мільйонів кубометрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу