ЄС виділить гроші Україні на ядерну безпеку

Поділитися:

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції підписала Угоду про фінансування річної програми дій 2020 року щодо співробітництва у сфері ядерної безпеки між урядом України та Європейською комісією. Про це повідомили на урядовому порталі.

«Загальна вартість програми складає 6,5 млн євро, з яких ЄС надасть 5 млн євро, а внесок України — 1,5 млн євро. Фінансування буде спрямовано на розробку рекомендацій щодо можливих варіантів і технологічних рішень для майбутнього управління пунктом захоронення радіоактивних відходів «Підлісний», а також поводження з відходами, які там містяться. Фінансування також сприятиме удосконаленню системи радіаційного моніторингу водних ресурсів у зоні відчуження», — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, також було підписано додаткову угоду, якою передбачається переспрямування коштів на підтримку розвитку спроможностей органів державної влади щодо імплементації Угоди про асоціацію у сфері транспорту.

Раніше у Міністерстві охорони навколишнього середовища і природних ресурсів розповіли про майбутні зміни у Чорнобильській зоні.

Також зазначалось, що український парламент посилив покарання за незаконне відвідування зони ЧАЕС — тепер за це може загрожувати кримінальна відповідальність.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу