ЄБРР направить 100% інвестицій у «зелені» проекти

Поділитися:

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розпочинаючи з цього року націлений інвестувати лише у ті проекти, які відповідають цілям Паризької угоди щодо клімату.

«Мета, яку ставить перед собою банк, полягає в тому, щоб 100% наших інвестицій, розпочинаючи з 2022 року, відповідали цілям Паризької угоди. Не допустити зростання середньосвітової температури більше ніж на 1,5 градуса Цельсія», – заявили в топ-менеджменті банку.

Водночас там зазначили, що у 2021 році ЄБРР інвестував більшу частину коштів у «зелені» проекти.

«Минулого року ЄБРР став більше ніж наполовину «зеленим банком». 51% наших інвестицій у всіх країнах, де працює ЄБРР – інвестиції в «зелену» економіку, енергоефективність, відновлювану енергетику, заходи щодо адаптації до зміни клімату, а також у практики з управління відходами та біорізноманіттям», – зазначили у відомстві.

ЄБРР працює у 38 країнах світу та є провідним інституційним інвестором в Україні. Банк уже інвестував понад 15,5 млрд євро у 507 проектів у всій країні.

Нагадаємо, 23 листопада, віце-президенти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Алан Пійю та Марк Боумен прибули з візитом до України для зустрічей із представниками влади та приватних компаній.

Також ми писали про те, що Європейський банк реконструкції та розвитку інвестує 75 млн доларів в облігації НЕК «Укренерго». Зокрема, для того, щоб компанія змогла виплатити борги виробникам електроенергії з відновлюваних джерел.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу