ЄБРР допоможе Україні розрахуватися з боргами щодо «зеленої» енергетики

Поділитися:

Європейський банк реконструкції та розвитку інвестує 75 млн доларів в облігації НЕК «Укренерго». Зокрема, для того, щоб компанія змогла виплатити борги виробникам електроенергії з відновлюваних джерел. Про це повідомляють на сайті банку.

Відзначимо, що таким чином Україна матиме можливість продовжити розвивати галузь відновлюваної генерації, за допомогою конкурентних аукціонів або інших інноваційних комерційних механізмів.

«Ці інвестиції допоможуть відновити довіру до українського сектору відновлюваних джерел енергії і підвищать довіру приватних інвесторів і фінансистів, проклавши шлях настільки необхідним інвестиціям для підтримки переходу країни до «зеленої» економіки», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, прогноз внутрішнього валового продукту для України на 2021-2022 роки озвучили у Європейському банку реконструкції та розвитку. ВВП очікується на рівні 3,5%.

Також ми писали про те, що український державний банк та ЄБРР підписали лист щодо кредиту до 100 млн євро з можливістю увійти в капітал «Ощадбанку».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу