Ягідний сезон в Україні – під загрозою зриву

Поділитися:

В Україні опинився під зривом ягідний сезон: в цьому році урожай буде набагато меншим, ніж очікувалося, а смак ягід може бути не настільки солодкий, як до того звикли українці. Про це повідомляє ряд українських аграріїв.

За словами фермерів, така ситуація склалася через несприятливі погодні умови, які не тільки знищили частину врожаю, а й істотно вплинули на його якість.

Як розповів один з аграріїв Львівщини, в цьому сезоні урожай полуниці не тільки в рази менший, ніж очікувалося, а й сама ягода вродила неправильної форми.

Запилення бджолами – неповноцінне, тому і зовнішній вигляд неправильний. На нашій дільниці через мороз ми втратили 40-50% – тобто половину врожаю”, – розповів він.

Інші аграрії також відзначили, що аналогічна ситуація зараз спостерігається з багатьма сортами ягід. Тому і ціни на ту ж полуницю і черешню в цьому сезоні відзначилися високою вартістю, а плоди малини вже не будуть такими солодкими, як в минулому році.

Зараз на ринку середня ціни за черешню складає 80 грн, а за полуницю близько 50, хоча продаж останньої давно вже розпочалася.

Передбачається, що вже на момент кінця літа і початку осені цінники за фрукти знову злетять вгору.

Нагадаємо, що раніше в деяких регіонах у весняний період температура повітря падала до -5-6 ° C, що негативно позначилося на врожаї.

У той же час, Україна нарощує експорт заморожених ягід на територію країн ЄС: торгівля стала продуктивнішою в другій половині сезону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу