Втрати від посухи склали 6,5 млрд. гривень

Поділитися:

В аграрному комітеті повідомили, що збитки від посухи для агросектора перевищують 6,5 млрд грн.

Експерти вважають, що уряд повинен оперативно знайти шляхи мінімізації негативних наслідків для агросектору від посухи. Йдеться про мільярди збитків, які вже частково лягли на плечі аграріїв Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської, Вінницької та інших областей.

“З чого почати? Перш за все – порахувати реальні масштаби збитку від погодного чинника з початку року. Звучить цифра 6,5 млрд грн, але ми розуміємо, що це далеко не так. Ще навесні експерти попереджали про приблизно 15 млрд грн збитків. Без відповіді і питання, а скільки ж аграріїв постраждало. Немає і приблизного плану подальших дій влади. А повинен бути, тому що відповідальність за пошук і пропозиція таких рішень сьогодні лежить саме на Кабміні, зокрема, Мінекономіки і Мінфіні », – зазначив глава аграрного комітету.

Нагадаємо, що за інформацією Державної служби статистики, за перше півріччя 2020 року капітальні інвестиції в сільське, лісове, рибне господарства склали 164 млрд гривень. Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, можна сказати, що показник впав на 35%.

Капітальні інвестиції по господарствах розподілилися таким чином:

Лісове господарство – 85 млн гривень (-71%);
Рибне господарство – 14 млн гривень (-63,1%);
Сільське господарство – 14,5 млрд гривень (-44,5%).

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Всеукраїнської Аграрної Ради повідомили, що ситуація з посухою і загибеллю врожаїв в Одеській області породжує напругу в соціальному плані, адже аграріям стало нічим платити податки та орендну плату. Експерти вважають, що посуху в Одеському регіоні можна назвати загрозою продовольчої безпеки України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу