Всесвітній Банк схвалив підвищення тарифів на електроенергію в Україні

Поділитися:

Електроенергія для українців має подорожчати. Такої думки дотримуються у Світовому Банку. І додають – тарифи мають поступово зростати, бо цього вимагає ринок. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Натомість в уряді навпаки – планують знизити ціну електроенергії для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт-год на місяць. І саме такі кроки, вважає віцепрезидентка Світового банку у справах Європи та Центральної Азії Анна Б’єрде, можуть поставити під загрозу фінансове оздоровлення сектора. Кабмін ухвалив нову модель ПСО, згідно якої тариф на електроенергію для населення знизили до 1 гривні 44 копійок за кіловат годину з 1 жовтня цього і до 30 квітня 2022 року. Такий тариф діятиме за умови споживання до 250 кВт за місяць.

Нагадаємо, що до січня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг повинна встановити нові тарифи для операторів газорозподільних систем. Глава «Оператора ГТС України» зазначив, що в умовах рекордних ринкових цін на газ може призвести до їх різкого здорожчання.

Також ми писали, що глава НАК «‎Нафтогаз України»‎ Юрій Вітренко заявив, що незважаючи на зростання цін на блакитне паливо, в українських підземних сховищах газу накопичені достатні запаси на опалювальний сезон.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу