ВС розгляне справу про борги УЗ перед «Сбербанком»

Поділитися:

Верховний Суд України розгляне справу про борги «Укрзалізниці» перед «Сбербанком». Днями суд відкрив касаційне провадження за позовом УЗ до російської фінустанови. Йдеться про заборгованість залізниці у 5 мільйонів доларів.

УЗ заперечує рішення попередніх інстанцій, які задовольнили заяву «Сбербанку» про заміну правонаступника з держпідприємства «Донецька залізниця» на «Укрзалізницю» за кредитним боргом у 3,75 мільйонів доларів, 1,37 мільйонів доларів боргу за користування кредитною лінією та 616 тисяч гривень судового збору.

Раніше український президент заявив, що одна з ключових причин банкрутства УЗ – кредити, взяті попереднім керівництвом залізниці із завищеними ставками.

Тимчасова слідча комісія у ВР з оцінки критичного стану УЗ підтвердила слова глави держави про кредити із надмірними ставками.

Раніше ми повідомляли, що Служба безпеки в черговий раз заблокувала корупційну схему в одному з філіалів «Укрзалізниці». Відомо, що керівник одного з підрозділів незаконно заробляв на видобутку і продажу щебеню. В середньому за місяць він заробляв на своїй схемі близько 1 млн гривень.

Також ми писали, що УЗ витратить мільйони на пошуки нових членів правління.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу