Влада посилює вимоги до забудовників

Поділитися:

Український уряд ухвалив пакет документів, які регулюють будівельний ринок. Так, чиновники визначилися з відомствами, які розроблять вимоги до будівельних об’єктів. Відомо, що тепер займатися цим питанням будуть: Мінрегіон, МВС, Мінекономіки, Мінагрополітики, Міненерго, Мінінфраструктури, Мінцифри, Мін’юст.

Крім того, Кабмін своїм рішенням змінив порядок обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів. Здебільшого мова йде про посилення норм. Так, на об’єкти повинні виїжджати компанії, які пройшли професійну атестацію, а їхні фахівці отримали сертифікати і мають право обстежувати будівлі (зрозуміло, що їхні послуги будуть коштувати дорожче). Виконавців можна буде вибирати виключно зі спеціального реєстру – Реєстру будівельної діяльності.

Обов’язково доведеться замовляти послуги з обстеження приміщень для садочків та шкіл, об’єктів транспортної інфраструктури, енергетичних об’єктів, лікарень, спортивних споруд, адміністративних будівель та ін.

Також, потрібно буде проводити раз в 10 років обстеження будівель. Якщо будівлі будуть визнаними такими, що можуть нести загрозу здоров’ю або життю людей, їх експлуатацію заборонять (цієї норми в чинному порядку теж не було).

Нагадаємо, що новий законопроект підготувало для розгляду у Верховній Раді Міністерство розвитку громад і територій України. Автори проекту закону вважають, що документ значно знизить ризики шахрайства з боку забудовників при продажу житла і захистить кошти, вкладені в житлову нерухомість.

Раніше повідомлялося, що Київ і Варшава співпрацюють в сегменті розвитку прикордонної інфраструктури. Такі тісні зв’язки дають надію на подальшу співпрацю. Зокрема, прикордонники працюватимуть над тим, щоб розкривати контрабандні схеми, а також збільшувати обсяг товарообігу. Тані дані надали в Кабміні з посиланням на слова прем’єр-міністра країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу