Виробництво «зеленої» електроенергії подвоїлося

Поділитися:

Нацкомісія з держрегулювання сфери енергетики та комунальних послуг констатує, що упродовж 2020 року показник виробництва «зеленої» електроенергії збільшився удвічі. Так, згідно зі звітом НКРЕКП, торік було вироблено 10,219 млрд кВт-год, тоді як роком раніше – 5570 млрд кВт-год.

У Нацкомісії також зауважують, що торік критично зменшилося пікове споживання електроенергії порівняно з минулими роками – на 10%. Серед причин називають аномально теплу погоду, зниження попиту у світі на металопродукцію, карантинні заходи.

В НКРЕКП резюмують, що це все, а також перехресне субсидування побутових споживачів утворило на ринку значний фінансовий дисбаланс. І, як результат – взаємний борг між учасниками ринку. І саме з метою врегулювання ситуації Нацкомісія була змушена переглянути рівень тарифів на “зелену енергію”.

Раніше повідомлялося, що виробники так званої зеленої електроенергії звернулися до Господарського суду столиці, щоб повернути ті гроші, які заборгувала їм державне підприємство «Гарантований Покупець». Йшлося про майже 700 млн гривень в цілому.

Нагадаємо, що «Гарантований покупець» виставить на аукціон «зелену» електроенергію на поставку в серпні поточного року. Як йдеться на сайті компанії, аукціон планують провести 11 травня на «Українській енергетичній біржі».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу