Відмова МВФ в кредитуванні зв’язали з логістикою

Поділитися:

Затримку з кредитуванням України Міжнародним валютним фондом (МВФ) з логістикою пов’язує радник президента України з питань економіки Олег Устенко.

“Як ми розуміємо в Офісі президента, виникли проблеми навіть не технічного характеру, а логістичного, які виникли через те, що ти не можеш просто взяти і змінити українське законодавство. Щоб його міняти, скажімо, щодо судової системи, президент проводив багато зустрічей, говорив з експертами, це займало багато часу. І логістично ми не витримали того часу, яке, як сподівалися, зможемо витримати “, – говорить чиновник.

Крім того, радник Зеленського підкреслив, що “програма йде”.

“Як тільки будуть проголосовані ініціативи президента, ми можемо сказати, що з нашого боку ми виконали те, що обіцяли виконати не тільки МВФ, але і українському суспільству. Ми не робимо це для когось”, – підкреслив Устенко.

Слід зазначити, що прописано в програмі співпраці з МВФ, прописано і в програмі президента Зеленського, в тому числі реформа судової системи та боротьба з корупцією.

Нагадаємо, що в Міжнародному валютному фонді (МВФ) підбили підсумки місії, яка працювала в Україні на початку року. Зокрема, мова йшла про продуктивності переговорів, а також про те, що обов’язково потрібно продовжувати роботу. Такі слова сказав представник МВФ Джеррі Райс на брифінгу.

Раніше повідомлялося, що в Офісі президента України розповіли про нові попередні строки отримання траншу від Міжнародного валютного фонду. Про це повідомляє радник глави Офісу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу