Валютними ОВДП зможуть торгувати приватні інвестиційні компанії

Поділитися:

Валютними державними облігаціями на вторинному ринку з 15 січня 2022 року зможуть торгувати й учасники інвестиційних компаній. Відповідне рішення ухвалив Національний банк України.

Норми, що включають розширений список посередників щодо здійснення розрахунків на вторинному ринку облігацій, прописані у Постанові НБУ №3 від 13 січня 2022 року.

Слід зазначити, що раніше подібні операції були дозволені тільки банкам, а вже з 15 січня до них приєднаються і гравці небанківського ринку, причому на абсолютно рівних умовах.

У Нацбанку впевнені, що це нововведення сприятиме посиленню конкуренції, а також розширить можливості та підвищить ліквідність ринку державних облігацій.

Крім цього, банкам відкриють можливість за коштів, що надходять з-за кордону, в іноземній валюті зараховувати їх на рахунки фізичних осіб одержувачів у національній валюті. Також усі фінансові установи матимуть змогу переказувати іноземну валюту, придбану на відповідні цілі, з транзитного рахунку банку, не нараховуючи її на поточні рахунки українців.

Очікується, що дані впровадження допоможуть якісніше розвивати ринок платіжних послуг у країні, для споживачів ці послуги стануть дешевшими, а також зростуть обсяги приватних надходжень з-за кордону.

Раніше ми писали про те, наскільки зріс обсяг ОВДП.

Також ми повідомляли про те, що інспектори перевірять 35 фінустанов протягом року, а розпочне свою діяльність контролюючий орган вже з І кварталу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу