НБУ перевірить банки

Поділитися:

Національний банк України офіційно надав інформацію щодо узгоджених графіків перевірок банків на 2022 рік. Згідно з новим документом інспектори навідаються до 35 установ протягом року, а розпочне свою діяльність контролюючий орган вже з I кварталу.

Відтак практично всі банківські установи будуть перевірені в різні терміни протягом одного року. 35 банківських установ становлять 95% частки всієї системи.

Повідомляється, що вже у першому кварталі інспекція нагряне у 8 банків, серед яких ОТП банк, Універсал банк, РВС банк та інші.

У другому кварталі 2022 року контролюючий орган запланував перевірки вже у 10 банківських установах, до яких входять, як державні банки (Укрексімбанк та Укргазбанк), так і приватні: ПУМБ, Альфа-банк, Укрсиббанк та інші.

На третій квартал регулятор вніс перевірки ще по 9 банках, до списку яких увійшли Акордбанк, Альянс, Комінвестбанк та інші приватні, а також один державний ПриватБанк.

Наприкінці 2022 року, на період четвертого кварталу інспекцію проведуть у державному Ощадбанку,  також у Метабанку, МТБ банку, Мегабанку, Мотор-банку та ще у трьох приватних банківських установах.

Слід зазначити, що план перевірок банків на 2022 рік сформований на підставі ризик-орієнтованого підходу з огляду на базу оцінки SREP. Тобто, відповідно до належності фінансової установи, її категорії, розміру в системі складнощів та характерів операцій та рівнів ризиків.

Раніше ми писали, що Національний банк проводитиме перевірки банків та небанківських установ у сфері фінансового моніторингу, валютного нагляду, нагляду з реалізації та моніторингу ефективності обмежувальних заходів (санкцій) дистанційно.

Також ми повідомляли про те, що у НБУ зафіксували 40 тисяч скарг на фінкомпанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу